ДПС иска план за излизане от кризата и то най-бързо

Мерките на властта засега били добри, но бил нужен нов подход
Обновена: 28 апр 2020 11:00 | 28 апр 2020 11:00, Камелия Цветанова
11
ДПС иска план за излизане от кризата и то най-бързо
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ противоепидемиологичните мерки са добри и дадоха добър резултат, но оттук нататък кризата изисква нов подход и план на изпълнителната власт за излизането от кризата.

Още по темата
"Социално-икономическите мерки в първия етап, на този етап трябваше да са в няколко посоки. Мерки за запазване на работните места, защита на най-уязвимата част от обществото, подкрепа на ликвидността на фирмите, за да могат да се разплащат помежду си и естествено всичко това нещо трябваше да бъде подредено хронологично и с оглед на възможностите на бюджета, да се гарантира и в някаква степен стабилност на бюджета. Засега според нас тези мерки са задоволителни. Основно за подобрената мярка 60 на 40", посочи той.

Според него важен е въпросът оттук нататък какво следва.

"Оттук нататък кризата изисква нов подход. Изисква план за управление и изход от кризата с различни варианти на поведение. Икономическите мерки изискват нов подход, секторен анализ и стратегии“, посочи той.

Според него борбата с коронавируса трябва да включва и план за възстановяване на икономиката и преминаване към нормалния ритъм на живот .

"Световната икономика ще се премоделира и това е шанс за по-малките държави. Според нас е нужно правителството да представи в най- кратък срок план с конкретни мерки за икономиката и за най-уязвимите граждани", обобщи лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Посетител преди 4 години
Да не Ви се затегна обръча ; )
10
1
 
2
 
! Отговори
Св.опашка преди 4 години
Ми нали тоз от ДПС дето все казва ПРЕАТЕЛИ бил доволен от плана за излизане от кризата къв план искат още. Ако сме честни никакъв план няма,но той днес в Парламента рече да удари рамо на Тиквун.
9
1
 
4
 
! Отговори
без маска преди 4 години
Отворете учебните заведения и детските градини. Който не иска да ходи на работа, да не ходи. Никой не е незаменим. Има достатъчно дори по образовани които биха заели техните места. За децата притеснения няма те не разнасят зараза, а по големите могат сами да се пазят.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Махнете маските и пуснете хората да си живеят живота.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Т.е дайте повече пари на Прас...
6
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС усетиха, че бандата на ГЕРБ ще се сгромоляса и те се загрижиха хората. Най важно е сега, сваляне на това престъпно правителство назначаване на служебно до датата на редовните избори. Така най бързо ще излезем от кризата. Разбрахме, че за за 11години управление вместо прогрес ние копаем дъното и окупирахме всички негативни класации.
5
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ни се подиграва!Тази епидемия е толкова голяма, че в пловдивска област 18 болници лекуват 15 пациенти!!!
4
8
 
8
 
! Отговори
баста преди 4 години
дУпИсЕ свикна само да иска....я язовир,я електроцентрала,я къщи за гости...
3
4
 
16
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
дпс и те в техния свят важното е да се каже нещо лаф да става.Ашколсун!
2
8
 
15
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Колко е лесно, когато не си на власт и не носиш отговорност да предлагаш каквото ти скимне.
1
9
 
14
 
! Отговори
за ДПС преди 4 години
ДПС е антибългарска и антиконституционна партия на етнически принцип.................наследник на турско-национално-освободително движение, идеологът и основател на ДПС Ахмед Доган е бил в затвора като терорист, после става член на ДС!!Но мина времето,,когато трябваше да се забрани ДПС..............сега вече е много късно и щем, не щем, трябва да ги търпим!!Освен това са бизнес партия и мафиотска организация!!